logo

4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 8. III. emelet (Kapucsengő: 31)

IRODÁNK NYITVATARTÁSI IDEJE:
Hétfőtől-csütörtökig: 8:00 – 16:00
Pénteken: 8:00-13:30

Vigyen személyes tolmácsot az üzleti találkozóra! A tolmácsolás fülbesúgásos fajtája segít elkerülni a tárgyalások elakadását és az üzleti kudarcokat.

Két eltérő nyelven beszélő fél kommunikációja csak közös nevezővel lehet sikeres. Ha egy közös nyelvet beszélnek, még akkor sem biztos, hogy el tudják kerülni a félreértéseket. A másik megoldás az, ha inkább valaki másra bízzák a kommunikáció közvetítését vagyis tolmácsot fogadnak fel erre a feladatra.

A tolmácsolás eszközökkel vagy eszközök nélkül is történhet, egy vagy több szakember közreműködésével. Attól függően, hogy hol, mekkora közönségnek és mit kell tolmácsolni, több fajta is elérhető. A fülbesúgásos tolmácsolás vagyis a chuchotage az a típusa a tolmácsolásnak, amit néhány személy részvételével zajló üzleti találkozókon lehet sikerrel alkalmazni.

A chuchotage szó szerint suttogást jelent, a tolmács ugyanis egészen közel hajolva mondja el az elhangzott szöveg fordítását annak, akinek szól. Semmilyen tolmács berendezés vagy eszköz nem kell hozzá, ennek köszönhetően az ilyen típusú tolmácsolás költsége alacsonyabb, mint azé, ahol fejhallgató vagy tolmécsfülke is kell a munkához.

A fülbesúgós tolmácsolás egyébként a szinkrontolmácsolás egyik fajtája, a másik pedig a konferenciatolmácsolás, ahol már egy komplett tolmács felszerelést is használhatnak a helyszínen. De térjünk vissza a fülbesúgásos tolmácsoláshoz.

Azokon az üzleti tárgyalásokon, ahol a felek nem értik egymás nyelvét és csak kevesen vannak jelen, ott a tolmács köti össze a tárgyaló feleket. Kettő tolmácsra mindenképpen szükség van, akik a két félnek közvetítik egymás szavait. Ez a módszer segít abban, hogy a tárgyalás valós időben történjen és időcsúszás nélkül tudjanak a megjelent felek beszélni.

A tolmácsolás, mint szolgáltatás megrendelése elérhető a fordítóirodánkon keresztül. Forduljon hozzánk, ha nem szöveget kell fordítani profik közreműködésével, hanem élő beszédet! A honlapunkon szereplő elérhetőségeken tájékozódjon az Önnek szóló ajánlatunkról!