Fordítási tevékenység

Számos szakterületen jártas szakfordítóink segítségével vállaljuk az általános és szakszövegek szakszerű, és gyors és kiváló minőségben történő fordítását;- akár igen nagy szaktudást igénylő szakterületen is.(pl.: építőipari, műszaki, orvosi szövegek, gyógyszerészet, pályázatok, vizsgadolgozatok stb.) Az európai nyelveken kívül ritka nyelveken (pl.: kínai, arab stb.) is vállalunk fordítást.

A megrendelő kívánsága szerint a fordításokat a dokumentum eredeti formájában – tükörben – vagy folyamatos szöveggel prezentáljuk.

A fordítandó dokumentumok lehetnek pl.
 • oklevelek, okiratok
 • bizonyítványok, diplomák
 • prospektusok, cégismertetők
 • műszaki leírások, kezelési utasítások
 • tájismertetők, turisztikai ajánlatok
 • árajánlatok, költségvetések
 • pályázatok, szakvélemények
 • mérlegbeszámolók, könyvvizsgálói jelentések
 • stb.

További információkért telefonáljon!

06-42/504-750

A fordítandó szövegeket a megrendelő irodánkba a következőképpen juttathatja el és kaphatja kézhez a kész munkát.

 • személyesen vagy megbízottjával
 • nyomtatva, telefaxon, esetleg kézzel írott formában
 • elektronikus levélben (E-mail)
 • adathordozón
 • postai kézbesítéssel

 

Műszaki fordítás a legmagasabb szakmai követelmények szerint!

Műszaki fordítás, gyors, rugalmas szolgáltatás keretein belül, magas színvonalon, a szakmai kritériumok figyelembevételével!

A pontatlanul lefordított használati utasítások komoly kockázatokat jelenthetnek a berendezések, szerszámok, egyéb műszaki eszközök alkalmazásakor. Már egy kisebb nyelvi hiba elég ahhoz, hogy a felhasználó félreértelmezze a műveleteket, amiből óriási problémák lehetnek. Éppen ezért a műszaki fordítások elkészítését nem lehet a véletlenre bízni. Mindenképp olyan fordítókra van szükség, akik maximálisan odafigyelnek a pontosságra és a szakmai követelményekre. Amennyiben Ön még keresi az ideális szakembereket a leírások elkészítéséhez, ne kutasson tovább, mert jó helyen jár!

Irodánk hosszú évek óta foglalkozik műszaki fordításokkal is. Szakembereink a legmagasabb szakmai kritériumok szerint készítik el a leírásokat, használati utasításokat. Tisztában vannak felelősségteljes szerepükkel, ezért kiemelt figyelmet fordítanak a pontosságra is.

Nálunk a legjobb kezekben vannak a leírások, használati utasítások, bízza ránk bátran a fordítandó szövegeket! Ha bővebb információkra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

Műszaki fordítás

Jogi fordításunk hű marad a szöveghez!

A jogi fordítás egyike azoknak a területeknek, ahol talán a legmagasabbak a követelmények a fordító munkájával szemben. Ennek az az oka, hogy nem a fordítás helyessége az egyedüli kritérium, hanem a jogi szöveg tűpontos vissza adása. A szöveg tartalma nem lehet hiányos és nem is változhat meg, de a szakzsargon használata is fontos, hiszen ez is fontos a szöveg használatának szempontjából.

jogi fordítást rendelje meg olyan fordító irodától, ahol ennek a területnek gyakorlott szakfordítói tevékenykednek! A mi irodánk és fordítóink teljesítményével Ön is maximálisan elégedett lesz, ezt garantáljuk. Forduljon hozzánk bizalommal, ha a jogi fordításra akár sürgősen is szüksége van! A szerződések, dokumentumok, jogi szövegek pontos, gyors és kedvező feltételekkel történő fordítása határidőre történik. Nálunk nincsenek rejtett költségek vagy irreális díjszabás, határidő csúszás vagy félrefordítások.

A honlapunkon találja elérhetőségeinket, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal és mi hamarosan elküldjük árajánlatunkat!

jogi fordítás

Műszaki fordításban sem hibázunk!

műszaki fordításon egyszerre több dolog is múlik, ezért nagyon lényeges, hogy milyen minőségben készül el. Minden műszaki eszköz, berendezés és szerszám rendelkezik saját leírással, karbantartási, használati utasításokat tartalmazó dokumentációval. Ha ez a dokumentáció több nyelven is készül, akkor műszaki fordítást kell megrendelni a pontos leírás elkészíttetéséhez.

műszaki fordításban semmilyen hiba nem maradhat, mert ez a gyártó cég számára és a felhasználókra nézve is kockázatokat jelent. Egy olyan berendezés vagy eszköz, amiről nem készül pontos és megbízható leírás, könnyen balesetet okozhat vagy anyagi veszteséget a tulajdonosának. Éppen ezért kiemelt jelentőséggel bír a teljes műszaki fordítás kivitelezése.

műszaki fordítást részletesen, pontosan elkészítjük felkészült szakember gárdánk közreműködésével. Garantáljuk, hogy nem küldünk hibás dokumentációt megrendelőinknek. Keressen minket bizalommal, ha ezen a területen érdekelt és kérjen árajánlatot kollégáinktól műszaki fordításra!

műszaki fordítás

Fordítóirodánkkal a fordítás minőségi, az ügyintézés pedig gyors!

Általában egy szolgáltatást azért veszünk igénybe, mert saját magunk nem tudjuk elvégezni magas szinten az adott dolgot, amit a szolgáltató viszont igen. Egy fordítóiroda munkája olyan speciális és szakmailag kimagasló tudást követel meg, ami az ügyfelek számára nélkülözhetetlen.

Valószínűleg az ügyfelek többsége nem szeret várakozni és minél előbb szeretné megkapni az anyagait az adott fordítóirodától. Ez nem csupán a fordítóirodának dolgozó szakemberek munkájától függ, hanem attól is, hogy maga az ügyintézés mennyire gördülékeny. Szerencsére ma már lehetőség van arra is, hogy a hagyományos, személyes ügyintézést felváltsa az online szervezés. Azoknak az ügyfeleknek, akiknek minden pénz számít és az idejüket is percre pontosan osztják be, az online kommunikáció, információszerzés és adatcsere egyaránt előnyös megoldás.

Keresse fel fordítóirodánkat, ha az irodából vagy akár home officeból szeretné bonyolítani a fordításokkal kapcsolatos megbízásait! A részletekről elérhetőségeinken tudhat meg többet!

fordítóiroda

Pályázatok fordítása kiemelkedő szakmai hozzáértéssel!

Pályázatot beadni rengeteg papír munkával, járt, mert a teljes pályázati anyag több, különböző dokumentumból áll össze. A hiányos pályázatot elutasítják és kezdheti elölről a pályázó az egész procedúrát vagy várhat a következő dátumig.

A pályázat sikerét bizonyos esetekben az is meghatározza, hogy mennyire minőségi fordítás készül, ha idegennyelvű anyagra is szükség van nemzetközi pályázathoz. Forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben pályázatok fordításával foglalkozó fordítóiroda segítségét szeretné igénybe venni!

pályázatok fordítása minden dokumentum típusra kiterjed, ennek köszönhetően fordulhat hozzánk költségvetési adatok, űrlapok, összefoglalók és kimutatások fordításával kapcsolatban is. Garantáljuk, hogy hiánytalanul lefordított és határidőre elkészített munkát kap kézhez, ha a fordítóirodánknak szavaz bizalmat.

Amennyiben fontos Önnek, hogy a pályázatok fordítása is tökéletes legyen, ne csak a tartalma és az összeállítása, lépjen kapcsolatba kollégáinkkal! Az érdeklődőknek árajánlatot adunk elérhetőségeinken!

pályázatok fordítása

Szakfordítás akár teljes, online ügyintézéssel!

A fordításhoz kapcsolódó terület a szakfordítás, ami kifejezetten szakmai szövegek átültetésére specializálódott fordítást jelent. A jogi nyelven megfogalmazott szerződés, a műszaki leírás vagy a szakmai cikk is ide tartozik. A szakfordításhoz az idegennyelvi jártasságon túl az adott területhez kapcsolódó szakmai ismeretek is kellenek.

A fordítóirodánk a szakfordítás színvonalát és a fordítással összefüggő szolgáltatások megbízhatóságát is egyaránt biztosítja az ügyfeleknek. Amennyiben gyors ügyintézésre van szüksége, akár a teljes ügymenetet online is megszervezheti. Minden feltétel adott a teljes körű online ügyintézéshez a szakfordítás esetében is.

Forduljon bizalommal a fordítóirodánkhoz és vegye igénybe szolgáltatásainkat anélkül, hogy bármilyen személyes érintkezésre sor kerülne vagy Önnek a várost kellene járnia érte! A honlapunkon közzétett elérhetőségek segítenek abban, hogy a megfelelő kommunikációs csatornákon fel tudja venni a kapcsolatot velünk. A kérdéseivel keresse kollégáinkat, illetve kérjen pontos árajánlatot szakfordításra!

Műszaki szövegek fordítása korrekt feltételekkel!

Határideje van és hamarosan el kell készülnie a továbbítandó műszaki szövegekkel? Sok esetben idegen nyelven is megjelenik a szöveg, ezért a műszaki szövegek fordításához szükség lehet szakemberre. Az ilyen jellegű szolgáltatásoknál is van rizikó, mert sok mindennek működnie kell. Éppen emiatt alaposan meg kell fontolni a választást. A műszaki szövegek fordítását bízza ránk, ha minden megrendeléssel maximálisan elégedett szeretne lenni!

A fordítóirodánk Nyíregyházán működik, de természetesen bárhonnan tudunk fogadni megrendelést. Személyesen, elektronikusan vagy postai úton is lehetőség van megrendelést lebonyolítani. A műszaki szövegek fordítása cégeknek, intézményeknek egyaránt elérhető. Megrendelőinknek versenyképes árakat biztosítunk és előnyös ajánlatot nyújtunk a fordítás területén.

Amennyiben nem szeretné, hogy egy fordítással kapcsolatos szolgáltatás problémát jelentsen, keressen minket bizalommal! Tapasztalt szakemberek és korrekt cég teljesíti a megbízásait műszaki szövegek fordítása esetén is!

műszaki szövegek fordítása

A pályázat fordítás is határidőre elkészül!

A pályázatok leadása kiterjedt dokumentáció elkészítését követeli meg. A formai és tartalmi követelmények is meghatározzák a pályázati anyag összeállítását. A dokumentumok, űrlapok, költségvetési tervezet vagy az összegzés is az előírások szerint kell, hogy elkészüljön. Ha minden megvan, még akkor is szükség lehet a pályázat fordítására.

Az idegen nyelven történő pályázat leadáshoz vegye igénybe a pályázat fordítással kapcsolatos szolgáltatásainkat! Csapatunk már nagy rutint szerzett a hivatalos iratok idegen nyelvre történő fordításában, illetve az idegen nyelvről magyar nyelvre fordításban is. Megbízásainkat megbeszéltek alapján precízen és szakmai szempontból kifogástalan minőségben készítjük el. A hivatalos fordítás a kitűzött határidőre elkészül, hiszen a pályázat leadása is határidőhöz kötött. Hangolja össze feladatait egy profi fordítóiroda közreműködésével!

Vegye igénybe a szolgáltatásainkat pályázat fordítással kapcsolatban is és adja le pályázatát színvonalas formában! Kérjen árajánlatot elérhetőségeinken!

pályázat fordítás

Szakfordítás professzionálisan minden elvárásnak megfelelően!

szakfordítást olyan szolgáltatóra szeretné bízni, akinek a munkája valóban magas szintű? Ennek érdekében olyan fordítóirodát kell találnia, ahol a szakfordítást professzionálisan végzik. Mit jelent ez? A szakfordítás alapvetően különbözik az egyszerű fordítástól, mégpedig abban, hogy valamilyen konkrét területhez tartozó szövegeket kapnak a fordítók. A műszaki szakfordítás is ide tartozik, ahogyan az orvosi, jogi szövegek is.

A fordító professzionális munkát végez, akkor, ha rendelkezik már ezen a területen releváns tapasztalattal. Ezen túl a megfelelő képzettség is alapvető követelmény. Az adott terület szakmai kifejezéseit, nyelvezetét is ismerni kell, valamint igényesen és hűen vissza adni a szöveget. Egy szakfordítás azon túl, hogy autentikus és színvonalas, időre készül el és a megfelelő technológiai háttérnek köszönhetően formailag is megfelel a követelményeknek.

Amennyiben ilyen szakfordítást szeretne igénybe venni, lépjen kapcsolatba fordítóirodánkkal a megadott elérhetőségeink egyikén!

szakfordítás

Műszaki fordítás és az árak: milyen tényezők befolyásolják a végső összeget?

Nem minden fordítás egyforma, ha csak az árakat nézzük, akkor kisebb-nagyobb eltérések lehetnek fordítóirodák és fordítások árai között is. A fordítás árának egyik befolyásoló tényezője a fordításra elküldött szöveg típusa. Ha műszaki fordítást rendel meg egy ügyfél, az külön árszabást jelent.

Ezen túl az is számít, hogy a műszaki fordítás mekkora terjedelemmel bír. Az érvényben lévő árak alapján, ami általában karakter/forint, határozható meg a műszaki fordítás ára is. Vannak fordítóirodák, ahol nem karakter alapján, hanem szó vagy betű alapján számolnak. Ezt azonban még szintén befolyásolhatják olyan szempontok is, mint például a az elkészítés ideje. Értelemszerűen a sürgős megrendelés drágább lehet, mint az, aminek az elkészítése ráér. Ha ritkább nyelvre kell fordítani, általában az is további felárat jelent.

Amennyiben kimagasló színvonalon elkészített és kedvező áron megrendelhető műszaki fordításra van szüksége, lépjen kapcsolatba fordítóirodánkkal és kérjen egyedi árajánlatot a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén!

műszaki fordítás

Lektorálás vagy korrektúra? Nem mindegy, mire van szüksége!

Nagyon sok ember összekeveri a lektorálás és a korrektúra fogalmát, ez pedig bonyodalmakat okozhat bizonyos fordítások elkészítése során.

A korrektúra a nyelvtannal és a helyesírással van összefüggésben. A korrektor az anyanyelvi vagy lefordított szövegekkel kapcsolatban azt vizsgálja, hogy nincsen-e nyelvtani és helyesírási hiba a mondatokban. Ezzel szemben a lektorálás fogalma a szövegek teljeskörű nyelvi, tartalmi, stilisztikai ellenőrzését takarja. A lektorálással foglalkozó szakemberek munkájuk során megvizsgálják a fordítandó és a már lefordított szövegeket, majd a felmerülő nyelvi, tartalmi és stilisztikai hibákat kijavítják.

Amennyiben szerződéseket, marketinganyagokat, termékleírásokat szeretne fordíttatni, lektorálásra is szükség van! Ezzel kapcsolatban megbízható, gyors szolgáltatást biztosítunk, garantáljuk, hogy elégedett lesz munkánkkal. Ha bővebb információkra lenne szüksége tevékenységünkről, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken! Kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

lektorálás

Miért fontos bizonyos esetekben a szakfordítás?

A nyelvtudás néhány esetben nem elegendő, hiszen speciális területek komoly szakmai tudást igényelnek, aminek egy fordító nem feltétlenül van a birtokában. Szakfordítást igényelhetnek például a mérnöki, katonai, orvosi, vagy a jogi szövegek, és ezeknél a szaktudás elengedhetetlen; nem elegendő a fordítás szakmai lektor általi ellenőrzése.

Ilyen esetekben olyan fordítóra van szükség, aki jártas az adott szakterületen, ami azért fontos, mert így az elvégzett fordítás nem csak nyelvileg, hanem szakmailag is pontos lesz, amibe beletartozik a szakszavak, kifejezések és folyamatok pontos használata is. Elengedhetetlen, hogy ilyenkor szakfordítót kérjünk fel a fordítói munka elvégzésére, de a fordítást még ekkor is érdemes szakmai lektor segítségével ellenőriztetni.

Amennyiben szakfordításra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Ha kérdése van, vagy megrendelését szeretné leadni, akkor kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

forditoirodabt.hu.19nov

 

Mitől függenek a fordító iroda árak?

Amikor egy cégnek vagy egy magánszemélynek fordításra van szüksége, érthető okokból igyekszik megtalálni a legkedvezőbb ajánlatot. Azonban ez nem mindig olyan könnyű, mert nagy különbségek vannak a fordító iroda árak között. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy a legolcsóbb szolgáltatás egyben a legkedvezőbbet is jelenti, hiszen a választás során érdemes több szempontot is figyelembe venni.

A fordító iroda árakon kívül például nem szabad figyelmen kívül hagyni a cég tapasztalatát, megbízhatóságát és a munkára vállalt határidőt sem. Hiába olcsó egy fordítás, ha nem tudják az adott határidőre elkészíteni vagy nem elég felkészültek az adott nyelvvel vagy témával kapcsolatban. Fontos szempont lehet, hogy vállalnak-e hiteles vagy hivatalos fordítást, de ezeknek az ára valamivel mindenképpen magasabb lesz.

Amennyiben szeretne többet megtudni fordító irodánk árairól, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken! Kollégáink szívesen tájékoztatják a részletekről.

forditoirodabt.hu.19szept

A fordítás ára nem felesleges pénzkidobás!

Gyakran tapasztaljuk, hogy az emberek szeretnék minél olcsóbban megúszni a fordítást. Ez egyrészről természetes, azonban nem szabad abba a hibába esni, hogy a fordítás árakra felesleges pénzkidobásként tekintünk. Ez a legtöbb esetben befektetés, ami visszahozza az árát, persze csak akkor, ha a feladatot a munkájára igényes szakemberre bíztuk.

Sokan úgy gondolják, hogy elég lesz az ingyenes, internetes fordítóprogramokat használni. Ezek azonban magas hibaszázalékkal szolgálnak, ha picit is komolyan kell venni a feladatot, akkor már nem állják meg a helyüket. Ha cégünket választja, akkor azonban a fordítás árakért cserébe olyan munkát kap, ami valóban meghozza a gyümölcsét. Szakszöveget, weboldalt, hivatalos iratot kellene fordítani? Bízza ránk magát, profi munkatársainkra mindenben számíthat!

Forduljon hozzánk bizalommal, nálunk a fordítás árak a földön járnak! Ha kérdése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban vagy árajánlatot szeretne kérni, érdeklődjön bátran a megadott elérhetőségeinken!

További információkért telefonáljon!

06-42/504-750

fordítás árak

Külföldön vállalna munkát? Ne feledkezzen meg az anyakönyvi kivonat hivatalos fordításáról sem!

Napjainkban sokan vállalnak külföldön munkát, amihez viszont rengeteg papírmunka is társul. Emiatt gyakran van szükség például a végzettséget igazoló dokumentumok, illetve az erkölcsi bizonyítvány hivatalos fordítására, azonban sokan megfeledkeznek arról, hogy az anyakönyvi kivonatra is szükség lehet az új munkahelyen.

Cégünk rövid határidővel, kedvező áron vállalja az anyakönyvi kivonatok hivatalos fordítását is, amit az esetek többségében elfogadnak a külföldi munkáltatók. Természetesen érdemes erről előzetesen tájékozódni, hogy nem a drágább, hiteles fordításra van-e szükségük, de ez a ritkább eset. Mindenképpen a hiteles változat kell például a házasságkötéshez, de munkavállaláshoz általában elegendő a hivatalos fordítás is.

Ha kérdése van a hivatalos fordítással kapcsolatban, keressen fel minket bizalommal! Ne feledkezzen meg az anyakönyvi kivonat fontosságáról, ha külföldön szeretne munkát vállalni!

hivatalos fordítás

 

Kiknek érdemes igénybe venniük jogi szakfordítással kapcsolatos szolgáltatásunkat?

Ahogy más szolgáltatásainknál, úgy a jogi szakfordításokkal kapcsolatban is gyakran fel szokott merülni a kérdés, hogy pontosan milyen helyzetekben lehet rájuk szükség. Ha Ön is feltette már ezt a kérdést, az alábbiakban választ kaphat rá!

A jogi szakfordításunkkal kapcsolatos szolgáltatásunkat elsősorban azok az ügyvédek, jogászok nem nélkülözhetik, akiknek idegen nyelvű szerződéseket, beadványokat kell átnézniük vagy elkészíttetniük az ügyfeleik részére.

Olyan vállalkozásoknak is szükségük van a jogi szakfordításra, amelyek gyakran készítenek idegen nyelvű ajánlatokat és szerződéseket kötnek külföldi partnerekkel. Ezeknek a dokumentumoknak az elkészítését nem bízhatják a véletlenre, hiszen elég egy félrefordítás, és máris problémák merülhetnek fel a tárgyalás során.

A jogi szakfordítás bizonyos esetekben magánszemélyenek is segítséget nyújthat, például, ha valamilyen jogsérelem érte őket, munkavállalással vagy egyéb tevékenységgel kapcsolatban és szükségük lenne a külföldi ország jogszabályainak értelmezésére.

Ha Önnek is szüksége lenne jogi szakfordításra, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

jogi szakfordítások

 

Egészségügyi dokumentumok fordítása

Sajnos kortól és nemtől függetlenül igen gyakoriak a súlyos megbetegedések, amelyek speciális és komoly gyógykezelést, rehabilitációt igényelnek, azonban napjainkban megannyi lehetőségük nyílik a betegeknek felkutatni és igénybe venni világszerte a legjobb specialistákat. Ezeket a nagyszerű lehetőségeket gyakran nagyon meg tudják nehezíteni a nyelvi akadályok. Erre a problémára nyújt segítséget fordítóirodánk!

Ha az Ön vagy családtagjának gyógykezelését egy másik országban végzik és ennek megfelelően a papírokat is abban az intézményben állítják ki, nem egyszerű feladat az idegen nyelvű orvosi szakszövegeken eligazodni, azonban a külföldön kiállított egészségügyi dokumentumok szakszerű és gyors fordításához kifogástalan és naprakész tudással rendelkező kollégáink állnak rendelkezésére. Továbbá szükség és igény esetén cégünk megfelelő kísérő tolmácsot is tud biztosítani útjai során, ezzel is hozzájárulva a könnyebb kommunikációhoz és ezáltal a gyorsabb gyógyuláshoz.

Ha egészségügyi dokumentumok szakszerű fordítására van szüksége vagy minden igényt kielégítő tolmács segítségét venné igénybe külföldi egészségügyi ügyintézés során, forduljon hozzánk bizalommal és mi mindenben állunk rendelkezésére!

Fordítóirodánknak köszönhetően nem kerülhet kellemetlen helyzetbe!

Legyen szó egy műszaki termék idegen nyelvű leírásáról, vagy külföldi partner számára elkészített szerződésről, esetükben rendkívül kellemetlen helyzeteket tud okozni egy félrefordított szöveg. Elég egy rosszul értelmezett kifejezés, szó, és olyan zűrzavar alakulhat ki, ami egyáltalán nem vet jó fényt a hazai vállalkozásra. Emiatt pedig könnyen megeshet az, hogy mégsem köttetik meg a szerződés, vagy termékeit nem fogja tudni forgalmazni a célországban. Ha Ön szeretné elkerülni ezeket a kellemetlenségeket, és az idegen nyelvű szövegeket valódi profikra bízná, forduljon bizalommal fordítóirodánkhoz!

Mivel fordítóirodánk tisztában van azzal, hogy mit okoz egy helytelen fordítás, csakis a maximumot nyújtjuk szolgáltatásainkkal kapcsolatban. Profi szakemberek gondoskodnak a szövegekről, akik kellően ismerik az adott célnyelvet, így nem fordulhat elő az, hogy egy kifejezést rosszul fordítanának le. Fordítóirodánknak köszönhetően pozitív hatást gyakorolhat külföldi partnereire, akik ennek köszönhetően szívesen együtt fognak működni vállalkozásával.

Ha igénybe szeretné venni fordítóirodánk szolgáltatásait, keressen bennünket elérhetőségeinken!

fordítóiroda

 

Fordítás külföldi tanulmányokhoz, munkavállaláshoz

Manapság sokan döntenek úgy, hogy tanulás, illetve munkavállalás céljából szerencsét próbálnak egy külföldi országban. Remek tapasztalatszerzési, nyelvtanulási lehetőséget kínálnak bárki számára egy másik országban szerzett ismeretek, emellett sokan az egzisztencia megteremtése érdekében utaznak.

A külföldi tanulmányok és munkavállalás egyik meghatározó feltétele, valamint az ügyintézést is megkönnyíti, ha bizonyítványainkat, diplománkat lefordíttatjuk, és ilyen formában juttatjuk el az illetékes fél felé. Szakembereink naprakész tudással várják leendő ügyfeleinket és sok éves tapasztalatukkal állnak rendelkezésükre.

Fordítóirodánk profi minőségben vállalja hivatalos tanulmányi iratok fordítását:

 • Érettségi bizonyítvány
 • Szakiskolai bizonyítvány
 • Diploma
 • Nyelvvizsga
 • Szakmai publikációk

Fordítóirodánk továbbá vállalja a külföldi munkához szükséges dokumentumok fordítását is:

 • Referenciák
 • Ajánlások
 • Önéletrajz
 • Motivációs levelek
 • Erkölcsi bizonyítvány

Fordítani kívánt irataival forduljon hozzánk bizalommal, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket elérhetőségeinken!

fordítóiroda

Prospektusok, cégismertetők fordítása

Megbízható fordítóirodát keres? Megtalálta! Ne kutasson tovább, mert a mi fordítóirodánknál megtalálja a minőséget és a szakértelmet egy helyen!

Mi kizárólag a legjobbakkal dolgozunk: csapatunkat magasan képzett tolmácsok és fordításban jártas szakemberek alkotják, akik releváns, aktív nyelvi tudással rendelkeznek. Fordítóink több nyelven beszélnek, nemcsak nyelvtani tudással és több éves szakmai tapasztalattal, de kifogástalan  fogalmazási készséggel is rendelkeznek.

Lefordíttatná céges szakmai szövegeit? A külföldi ügyfelek számára cégismertetőt, prospektust tervez, de nincs olyan munkatárs, aki megbízható nyelvismerettel rendelkezik? Mi tudjuk milyen fontos a szakmai hitelesség és mindent megteszünk azért, hogy ez az Ön által rendelt fordításokon is visszaköszönjön.

A világnyelveken kívül vállaljuk ritkább nyelvek magyarról idegen nyelvre történő átültetését is. Ne vesződjön a fordítással, mi elvégezzük Ön helyett! Gyorsan, pontosan és kedvező árakkal dolgozunk.

Fordíttassa prospektusait, cégismertetőit nálunk és vigye sikerre vállalkozását! Ha minőségi szakfordítást keres, nálunk megtalálja!

forditoirodabt.hu

Céges pályázatok, szakvélemények fordítása

Napjainkban a modern lehetőségeknek köszönhetően a különböző vállalkozási tevékenységek nem feltétlenül korlátozódnak az országhatáron belülre, hiszen a folyamatos terjeszkedés és nagyobb piaci szegmens lefedésének lehetősége mindenki számára adott, csupán a megfelelő csatornákat, kínálkozó kapcsolatokat és pályázati lehetőségeket kell felkutatni és hasznosítani. A különböző típusú nemzetközi pályázatok remek bevételi és támogatási formát kínálnak a résztvevő cégek, vállalkozások vagy magánszemélyek számára, mellyel óriási lehetőségek nyílnak meg akár több területen is.

A nemzetközi pályázatok elengedhetetlen feltétele a megfelelő nyelven való előkészítés és a szükséges szerv felé való benyújtás, valamint a kísérő vagy értékelő szakvélemények esetében is létfontosságú a nyelvi kompatibilitás. A megfelelő és nemzetközileg is elismert, elbírálható dokumentumok esetében a legpraktikusabb a megfelelő szaktudással rendelkező fordító szakember segítségét és szolgáltatásait igénybe venni, hogy sikeresek lehessünk.

Céges pályázatok és szakvélemények naprakész és szakszerű fordításáért forduljon hozzánk bizalommal és kollégáink mindenben készséggel állnak rendelkezésére!

Műszaki leírások, kezelési utasítások fordítása

Napjainkban a különböző tevékenységi köröket ellátó vállalkozások és cégek termelését, illetve működését jelentősen segítik a folyamatos technológiai újítások és a nemzetközi kapcsolatok, lehetőségek, melyek során a műszaki leírások és kezelési utasítások alkalmazása elengedhetetlen és szükséges segítséget biztosít.

A műszaki leírások és kezelési utasítások elősegítik a pontos, precíz technológiai alkalmazást, valamint a munkavédelmi előírások betartásához is hozzájárulnak, azonban ehhez szükséges a profi és hibátlan fordítás, hogy minden illetékes számára érthetővé váljon minden szükséges információ. A TIT Fordítóiroda naprakész szaktudással rendelkező szakemberei sok éves tapasztalattal és szakmai ismeretekkel vállalják műszaki leírások és kezelési utasítások fordítását, mellyel az Ön vállalkozása sikeresen és termelékenyen működhet.

Tekintse meg weboldalunk részletes információit fordítóirodánkkal kapcsolatban és válassza a profikat! Pontos, gyors és megbízható fordításért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és tapasztalt fordító szakembereink készséggel állnak rendelkezésére minden típusú műszaki fordítással kapcsolatban!

Jogi iratok szakfordítása

A különböző szegmenseket képviselő vállalatok tevékenységeik során nap, mint nap nélkülözhetetlen jogi dokumentumok és iratok sokaságát állítják elő és alkalmazzák, melyek a mai korszerű elvárások és profitnövelés következtében különböző nyelveken kerülnek alkalmazásra, továbbá szigorú szempontoknak kell, hogy megfeleljenek.

A jogi dokumentumok és iratok több nyelven történő előállításához, valamint fordításához profi szaktudással rendelkező fordító közreműködésére és szolgáltatásaira van szükség:

 • Céges és szakmai iratok, konferencia anyagok, jegyzőkönyvi és előadási kivonatok
 • Üzleti tárgyalások anyagai, szerződések, nyilatkozatok
 • Hatósági igazolások, bírósági végzések, cégkivonatok
 • Egyéb vállalati jogi anyagok

A jogi szakfordítás területén szakmailag és nyelvészetileg is kifogástalan háttértudással rendelkező szakfordító és fordító iroda megbízására van szükség, amely elengedhetetlen számtalan cég, szervezet és egyéb társulás tevékenységei során.

Fordítóirodánk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberei készséggel állnak rendelkezésére minden jogi dokumentummal kapcsolatos fordítási megbízás esetén, melyekről bővebb tájékoztatásért tekintse meg weboldalunk információit, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel álluk rendelkezésére!

Pénzügyi fordítás

A pénzügy mindenki életében jelen van, és az egyre szélesedő nemzetközi kapcsolatok miatt gyakran elkerülhetetlen tevékenység a pénzügyi fordítás is.

Pénzügyi fordítás keretein belül adóigazolások, bankinformációk, számlák, pénzügyi mérlegek, adóhatósági határozatok, könyvvizsgálói jelentések és mellékletek fordítása a leggyakoribb, melyet általában magyar nyelvről világnyelvre, vagy valamilyen európai nyelvről magyarra kell fordítani. Ezek a dokumentumok általában nem hosszabbak három-négy oldalnál.

Cégünk rengeteg megbízást kap pénzügyi fordításokkal kapcsolatosan, hiszen minden lelkiismeretes üzletembernek és ügyfélnek fontos a hiteles fordítás egy megbízható csapattól. A legtöbb ilyen munkát januárban és májusban kapjuk, hiszen ekkor készülnek az előzetes pénzügyi beszámolók, tavasszal pedig a mérlegbeadás időszaka zajlik.

Pénzügyi fordításainkat kizárólag magasan képzett szakemberek, közgazdasági egyetemi vagy pénzügyi főiskolai végzettségű, biztos pénzügyi tapasztalatokkal rendelkező kollégáink végzik. Hozzáértésünknek és szakmai múltunknak köszönhetően pénzügyi fordításainkat minden külföldi hatóság elfogadja.

Magasan képzett kollégáink rövid határidőn belül vállalnak pénzügyi fordítást, keressen bennünket bizalommal!

 

Intézze online a hivatalos fordítást!

Manapság minden elintézendő dolog már szinte tegnapra kell. Az a legjobb, ha mindent a leggyorsabban intézünk el, mert jönnek a soron következő teendők. A legtöbb esetben már lehetőség van online is lebonyolítani a hivatalos ügyeket, így például egy hivatalos fordítás elintézését is.

Amennyiben hivatalos fordításra van szüksége, méghozzá záros határidőn belül, érdemes online nekifogni az intézkedésnek. Ahelyett, hogy különböző helyekre utazgatna, és irodákban tárgyalna, kényelmesen elintézhet mindent a számítógépe előtt ülve.

A hivatalos fordítás biztosítja a lefordított szövegek, iratok fordításának hitelességét, eredetiségét, amire szükség is van bizonyos esetekben. Forduljon bizalommal fordító irodánkhoz, és vegye igénybe szolgáltatásainkat hivatalos fordítással kapcsolatban! Intézzen mindent gyorsan, eredményesen, online! Keressen fel minket telefonon, elektronikus üzenetben, vagy akár Skype-on is! Örömmel segítünk a hivatalos fordításban, illetve az ehhez kapcsolódó, rövid határidejű ügyintézésben is!

hivatalos fordítás

 

Egy fordítóiroda, ahol a magas színvonal alapkövetelmény!

A fordítás nem várhat? Mégis folyton meggyűlik a baja azokkal a fordítóirodákkal, melyeket eddig bízott meg dokumentumai fordításával? Hagyja hát maga mögött a megbízhatatlan és rosszul dolgozó cégeket, helyette bízzon meg inkább olyan szolgáltatót, melyre hosszú távon számíthat!

Keresse bátran fordítóirodánkat, és legyen Ön is végre száz százalékosan elégedett a fordításokkal, amiket megrendelt! A mi fordítóirodánkban nem csak a napi rutin része a fordítás, minden egyes megrendelést a lehető legkomolyabban veszünk. Fordítóirodánk célja, hogy a tudásunk legjavát nyújtsuk, igényes, a megrendelői elvárásoknak megfelelő, precíz, tartalmilag és stilisztikailag is színvonalas munkát adunk ki a kezeink közül. Ez az, amit a mi fordítóirodánk képvisel: alapvető tevékenység magas szinten megvalósítva.

Ha felkeltettük az érdeklődését fordítóirodánk szolgáltatásai iránt, vegye fel velünk a kapcsolatot a honlapunkon megadott elérhetőségeink egyikén!

fordítóiroda

 

Miért érdemes szakértőhöz fordulnunk, ha fordításról van szó?

Minden fordítási munkának megvan a maga tétje, hol magasabb, hol alacsonyabb, ám semmilyen esetben sem érdemes kockáztatnunk. Legyen szó akár egy fontos műszaki berendezés használati utasításáról, vagy magánszemély bármilyen szerződéséről, az érthetőség rendkívül fontos szempont.

A nem megfelelő fordítás, vagy a hivatalos személy hozzáértésének hiánya olyan következményeket vonhat maga után, melyek alapos fejfájást vagy plusz munkát eredményeznek, ilyen lehet például egy borsos büntetés, kötbér, esetleg perköltség.

Sajnos a modern fordító programok sem jelentenek megoldást, és amennyiben érthető, szöveghű fordítást szeretnénk, tanácsos ezeket elkerülnünk. Ugyan spórolhatunk vele, ám az esetleges következmények jóval többe kerülhetnek, mint egy hiteles fordító.

Nem érdemes félvállról vennünk a fordítást, hiszen jelentős kárunk is származhat belőle. Amennyiben hozzáértő fordítót keres, szakembereink között garantáltan megtalálja a legjobbat! Keressen bennünket bizalommal!

Female Office worker

Műszaki fordításra van szüksége? Ránk számíthat!

Profi fordító szakemberre van szüksége, aki alaposan ismeri az adott szakma szakszavait is? Mi segítünk Önnek ebben is!

Napjainkban elengedhetetlen lett a precíz fordítás, hiszen a globalizáció miatt már egyre több nyelvet használunk. Ebből adódik, hogy a kis- és középvállalatok igénye jelentősen megnőtt a precíz műszaki szakfordításokra. Többek között műszaki leírások, építészeti tervek, tűzvédelmi előírások, gépkönyvek, használati utasítások sokaságával keresik fel fordítóirodánkat az ügyfeleink.

Azonban egy ilyen alapos műszaki fordításra kevés egy klasszikus szakember, ehhez sokkal több tulajdonsággal kell rendelkeznie a fordítónak. Többek között azzal, hogy alaposan ismerje az adott forrás- és célnyelvet. Az a szakember a legjobb ebben, aki alaposan ismeri az adott szakmát, vagyis ismeri a műszaki szakmai hátteret, emellett naprakész a vonatkozó terminológiában is.

Válasszon minket, ha profi, precíz szakemberre van szüksége a műszaki fordításokhoz!

Lépjen kapcsolatba velünk még ma, illetve, ha bármilyen kérdése lenne, kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

Man working on laptop

A tolmácsolás és fordítás kialakulása

Ha fordítóirodához szeretnénk fordulni tolmácsolásért vagy fordításért, érdekelhet minket, hogy mi lehet a története ezen szép szakmák kialakulásának.

A tolmácsolásról sajnos nem sok adat maradt fenn, de az bizonyos, hogy tolmácsokat már a sumérok, és az egyiptomiak is alkalmaztak, általában akkor, mikor foglyaikkal, és vazallusaikkal kellett érintkezniük. Egy dombormű, Haremrab király domborműve egy tolmácsolási jelenetet ábrázol, melyen a tolmács alázatosan a király felé fordul, a meghódítottak felé pedig magabiztosan, kissé lenézően tekint. Egyiptomban a tolmács feladata főleg abból állt, hogy az idegen népek, törzsek felé közvetítette a fáraó parancsait.

Ahogy elterjedt az írásbeliség, szerephez jutott a fordítás. Először áruk listáit tartalmazta, melyeket beszolgáltattak, vagy átvettek. Az egyiptomi birodalom területén olyan írnok-fordító iskolák működtek, ahol több nyelven is képzést folytattak. Az egyiptomi birodalomban megbecsülték a tolmácsokat, a fordítókat, a kereskedők és a tengerészek között volt a kasztjuk. Időszámításunk előtt 3000-ben sumér-akkád szótárakat, grammatikai segédanyagokat, tankönyveket írtak. Közigazgatási dokumentumokat, hivatalos állami szövegeket fordítottak, később pedig elindult útjára a műfordítás.

Ha szeretné, hogy hozzáértő szakemberek lássák el az Ön számára a fordítói, tolmács munkát, forduljon hozzánk bizalommal!A tolmácsolás és fordítás kialakulása

A fordításhoz profik kellenek!

A fordítás egy olyan szolgáltatás, melyben nem megengedhető a hiba, hiszen akár egy apró félreírás, vagy jelentéktelennek tűnő hiba is óriási félreértéseket okozhat. Következő szövegünkben a fordítási hibákat vesszük sorba.

A hibákat általában két csoportra lehet felosztani:

 • Információs, azaz tartalmi hibák: Az információs hiba lényegében megsérti a szöveg denotációs (elsődleges) jelentéseit, és persze ezek a fordítások torzított, illetve hamis információkat tartalmazhatnak.
 • Megfogalmazási, tehát nyelvhelyességi, stilisztikai hibák: A megfogalmazási hibák elkerülése végett leginkább a célnyelv nyelvhelyességi szabályait kéne tanulmányozni, vagyis a nyelvtani normákat, a stilisztikai hibák elkövetése pedig azt árulja el, hogy a fordító nem fordított elég figyelmet a szövegszinti jelenségekre.

Ha Ön egy magasan kvalifikált, tökéletességre törekvő fordítóiroda segítségét szeretné kérni, jó helyen jár, mi ugyanis igyekszünk a lehető legkiválóbb minőségű fordító munkát nyújtani!

A fordításhoz profik kellenek!

Fontos teendők a megrendelés előtt

Fordítással kapcsolatos szolgáltatásokra lenne szüksége, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá a megrendeléséhez? Sosem vette még fel a kapcsolatot fordítóirodával és azt szeretné, ha minden gördülékenyen zajlana? Fogadja meg néhány jó tanácsunkat és garantáljuk, hogy az Ön számára is gyümölcsöző lesz az együttműködés!

 • Ahhoz, hogy ne érjék kellemetlen meglepetések, az első és legfontosabb pont a referenciák és ajánlások alapján felkutatni egy olyan fordítóirodát, ahol minőségi és magas színvonalú munkát kap a pénzéért.
 • Mérje fel, mekkora anyagot kell lefordítani és mi a kész munka végső határideje. A fordítást ellenőrizni kell, és ha szükséges, lektorálni is. Ez időbe kerül, érdemes ehhez igazítani a megrendelést.
 • Ha a munka jellege olyan, adjon meg minden szükséges háttér információt, anyagot a fordítóknak, hogy az eredmény tökéletes lehessen.
 • Gyorsabb és biztonságosabb, ha a fordítandó anyagot tömörítve és digitálisan küldi el a kijelölt fordítóirodának.
 • Legyen alapos és körültekintő, különben nem várt felárakkal terhelhetik meg az árajánlatban feltüntetett alapárat, úgy, mint olvashatatlanság, táblázatos szöveg stb.

Amennyiben szakszerűen és korrekt feltételekkel dolgozó fordítóirodát keres, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

fordítóirodának

Építészeti szakfordítás? Mi megoldjuk!

A szakmai iratok fordítása sokszor nem könnyű feladat, ezért mindenképp érdemes szakemberekre, pontosabban professzionális fordítóirodára hagyatkozni e téren, amennyiben hibátlan fordítási eredményt szeretnénk kapni. Nincs ez másként az építészet területén sem.

A szakfordítás lehetőséget ad arra, hogy külföldi partnerei is pontos képet kaphassanak a szakmai oldalról, de akár arra is, hogy az építkezés során külhoni cégek segítségét is igénybe vegye. Mivel az építőiparban szükség van a precíz munkavégzésre, ezért a különböző iratoknak, terveknek szükségszerűen tökéletesnek kell lenni.

Mi segítünk Önnek, ha szakfordításra van szüksége! Szem előtt tartva azt, hogy ilyen esetekben talán még fontosabb a pontos kivitelezés, szakembereink itt is hatalmas odafigyeléssel végzik a fordítási munkát, hogy a szöveg semmilyen téren ne hagyhasson maga után kívánni valót.

Keressen minket bizalommal, ha szakfordításra van szüksége, és segítünk Önnek megkönnyíteni szakmai ügyeit! Várjuk jelentkezését!

Nyelvi eszközök

Garancia a tökéletes szakfordításra

Napjainkban egy-egy idegen nyelv ismerete szinte elengedhetetlen ahhoz, hogy érvényesülni tudjunk. Azonban vannak bizonyos esetek, amikor a stabil nyelvtudás is kevés, ilyen például a szakfordítás. Cégünk széleskörű szolgáltatása garantálja a magas színvonalú szakfordítást, így bátran fordulhat hozzánk a legkülönfélébb fordítási megbízásokkal.

A szakfordítás jelentősége a pontosságban és szakszerűségben rejlik, munkatársaink a legmagasabb nyelvismereti kompetenciákkal rendelkeznek. Ahhoz, hogy egy-egy munka hibátlan legyen, általános követelmény, hogy munkatársaink naprakész nyelvi ismeretekkel rendelkezzenek.

A minőségi végeredmény érdekében rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk az ellenőrzésre. Így a mindezidáig elvégzett feladataink bebizonyították, hogy jó úton járunk, hiszen minden projektünk kapcsán pozitív visszajelzés érkezett tevékenységünkről. Sikerünk másik záloga, hogy munkatársaink szorosan együttműködnek a megrendelőkkel, így nélkülözni tudjuk az esetleges félreértéseket.

Ha Ön is megbízható szakfordítást szeretne, tekintse meg a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeinket és bátran lépjen velünk kapcsolatba!

Tökéletes szakfordítás

Az idegen nyelvű turisztikai prospektusokról bővebben

Manapság vannak olyan kézzelfogható, papír alapú tájékoztatók, melyek szerepét nem, vagy csak részlegesen tudta átvenni az internet, ilyenek például a turisztikai prospektusok is, amik részletesen tartalmazzák az adott helyre látogató külföldiek számára ajánlott programokat. Sok lokális nevezetesség vagy rendezvény egyszerűen nem kerül meghirdetésre angol nyelven, de ha szeretnénk kedveskedni szállodánk vendégeinek, akkor tehetünk ez ellen!

Ha szállodát, hotelt, panziót vagy bármilyen szállásadó szolgáltatással rendelkező vendéglátóhelyet üzemeltetünk, akkor bizonyára sokszor találkozunk külföldiekkel. A más országokból ide látogatók természetesen kíváncsiak a környék részletes leírására, programokra és így tovább, de a belváros kivételével kevés helyen tudnak az anyanyelvükön tájékozódni. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy megbízunk egy fordítóirodát, aki lefordítja az előre összeállított prospektusunkat akár több nyelvre is, és ezzel nagyon sokat tehetünk vendégeink elégedettségéért!

Ha megbízható fordítóirodára van szüksége, válasszon minket! Fordításaink egytől egyik kifogástalan minőségűek, melyekben vendégei biztosan örömüket lelik majd!

Az idegen nyelvű turisztikai prospektusokról bővebben

Hivatalos iratok fordítása velünk!

Sok cégnél előfordul, hogy külföldi vállalkozásokkal kötnek üzletet. Az ilyen helyzeteknél szükséges a megfelelő nyelvtudás, hiszen minden fontos dokumentum valamelyik üzletfél nyelvén, vagy egy harmadik nyelven íródik, így ha nem megfelelően értik meg egymást a partnerek, az sok hibához és konfliktushoz vezethet.

A hivatalos iratok szakszerű fordítása elengedhetetlen, hiszen ilyen alapon történnek a szerződéskötések, ajánlatkérések, amiket megfelelő formában, tökéletes megfogalmazással kell a másik félnek eljuttatni. Az ilyen szövegek bonyolultak lehetnek, így csekély nyelvismerettel hibás fordítás lehet a végeredmény, elsősorban a különféle szakszavak miatt.

Ha Ön is olyan céget vezet, ahol külföldi ügyfelek is megfordulnak, akkor a hivatalos iratok fordítását bízza szakemberre! Profi fordítás érdekében bátran vegye fel a kapcsolatot fordító irodánk munkatársaival, hiszen nálunk a gyors és pontos fordítás garantált!

Ne a véletlenre bízza az üzleti ügyek részleteit, hanem inkább ránk!

Hivatalos iratok fordítása velünk!

Oklevelek fordítása sem jelent gondot!

Egyszer megszerzett okleveleinkre még sokszor lehet szükségünk életünkben, hiszen ezeket gyakran kérik el akár kézzel fogható formában, akár beszkennelve munkakeresés vagy felvételi eljárás során, esetleg egyéb tanulmányi vagy kutatói lehetőségre való kiválasztás előtt.

Ezek a nagyszerű lehetőségek pedig sokszor külföldön várnak ránk, így elengedhetetlen, hogy okleveleink hiteles fordítással készüljenek el a kért nyelvre, profi fordító iroda által. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy akár csak apró hibák is essenek a munkában, hiszen lehet, hogy éppen ezek fogják azt okozni, hogy végül elesünk a várt és kívánt lehetőségtől.

Ha azonban Ön is hiteles fordító iroda munkáját veszi igénybe, ez nem fordulhat elő! Cégünk hosszú évek óta foglalkozik hivatalos dokumentumok, oklevelek fordításával.

Ha Önnek fontos, hogy dokumentumai jó és értő kezek közé kerüljenek, és maximálisan pontos, garantáltan precíz fordítást kapjon, akkor bátran vegye fel velünk a kapcsolatot oklevelek fordítása esetén is!

Oklevelek fordítása sem jelent gondot!

 

Fordítás angolra? Szükséges!

Manapság egyre több helyen kúszik be az angol nyelv a mindennapjainkba. Angol nyelvű reklámok jönnek velünk szembe az interneten, nemzetközi márkák angol nyelvű szlogenjei néznek velünk farkasszemet televíziós vagy kültéri hirdetéseken. Egyre többen rendelkeznek magabiztos angol nyelvtudással hazánkban is, nagy a kísértés tehát, hogy fordítást igénylő munkáinkat egy jó angolos hírében álló ismerősünkre, barátunkra bízzuk.

A fordítás angolra azonban jó, ha megmarad a profik kezében. Egy hiteles fordítás elkészítéséhez ugyanis nem elegendő a középszerű tudás, ahhoz anyanyelvi ismeretek kellenek, a kettő között pedig óriási különbség van. Ezek a különbségek választják el egymástól a középszerű, hivatalos diskurzusban semmiképpen sem használható fordításokat a hiteles fordításoktól. A többértelmű szavak, vagy a csak tudományos szövegekben használatos szakszavak fordítása mind-mind olyan kihívások, amiken egy amatőr fordító elbukhat, és amik átugrásához tapasztalt, képzett munkaerőre van szükség.

Ha Ön biztosra akar menni, és szeretné ha a fordítás angolra a legprofesszionálisabb körülmények között folyna, akkor bátran vegye fel a kapcsolatot szakértő munkatársainkkal elérhetőségeink egyikén!

Fordítás angolra? Szükséges!

 

Mi vagyunk a fordítóiroda, amit keresett! 

Fordítóirodát keres, de egy olyat szeretne fordítási megrendeléseivel megbízni, ami minden szempontból ideális? Tulajdonképpen mi alapján választjuk meg a fordítóirodánkat? Lényegtelen, hogy csak projekt alapon, vagy rendszeres megbízások kapcsán van rá szükségünk, minden esetben fontosak a következő pontok: a fordítóknak és a munkájuknak is egyaránt kiválónak kell lenniük, rövid határidőn belül meg kell kapnunk a megrendelt fordítást, és mindezt elfogadható árak ellenében szállítsák!

Egy fordítóiroda árai sok mindenre rámutatnak. Ha valamiért nem kell sokat fizetni, az mindenképpen előnyös, de ez egyúttal azt is jelenti, hogy számolni kell a szolgáltatás minőségének esetleges ingadozásával. A minőségi fordításnak megkérik az árát, hiszen kiemelkedő munkáért magasabb összeget fizetünk. A fordítóiroda árának mértéke egyúttal jelzi a rangját és presztízsét is. Ön melyiket választja?

Keressen bennünket bizalommal, és válaszon olyan céget, ahol a fordítóiroda árai és a szolgáltatásainak minősége összhangban állnak egymással!

Mi vagyunk a fordítóiroda, amit keresett!

 

Vállalkozásával külföldön is terjeszkedne? A cégismertető elkészítését bízza hivatalos fordítóirodánkra!

Szerencsére egyre több hazai cég mer nagyot álmodni, vagyis nemcsak Magyarországon szeretnének terjeszkedni, hanem külföldön is, azonban ahhoz, hogy egy idegen nyelvű területen is ugyanazokat a sikereket érhessék el, fontos, hogy a kiküldött cégismertetők és prospektusok pontos leírásokat tartalmazzanak az adott nyelvterületnek megfelelően. Ha ezeket a szövegeket profi fordítókra bízná, forduljon bizalommal hivatalos fordítóirodánkhoz!

Hivatalos fordítóirodánkban olyan szakemberek dolgoznak, akik legalább anyanyelvi szinten jártasak az adott idegen nyelvben, így biztos lehet abban, hogy a prospektusok és a cégismertetők szövegei tökéletesen értelmezhetőkké válnak a leendő külföldi partnerek részére, vagyis semmilyen akadálya nem lesz annak, hogy a sikert az országhatáron túl is elérhesse. Igyekszünk rövid határidő betartásával biztosítani a szövegeket, ennek köszönhetően nem kell sokat várnia az új kapcsolatok kiépítésére.

Szolgáltatásaink igénybevételéhez vegye fel a kapcsolatot hivatalos fordítóirodánkkal megadott elérhetőségeinken!

Vállalkozásával külföldön is terjeszkedne? A cégismertető elkészítését bízza hivatalos fordítóirodánkra!

 

Mit tartalmaz a szakfordítás ára?

Ha fordításra van szükség, sajnos nagyon sokan ismerőshöz, vagy még rosszabb esetben az internetes fordítóprogramokhoz fordulnak. Ez nem helyes, hiszen egyik esetben sem fog pontos, megbízható fordítást kapni, bár azt lehet, hogy „olcsón”. Azonban ha valakinek szakfordításra van szüksége, az olyan nyelvtudást igényel, amihez már speciális képzettség szükséges, és ehhez érdemes fordítóiroda segítségét igénybe venni. Cégünk a szakfordítás árakat úgy alakította ki, hogy azok megfizethetőek legyenek, ezért megéri hozzánk fordulni!

Amikor fordítóirodát keresünk, vegyük figyelembe, hogy mit tartalmaz pontosan a szakfordítás ára, és ezért milyen minőségű munkát kapunk, milyen határidővel. Természetesen, ha nem sürgős a feladat, akkor általában olcsóbb a munka, azonban erre sokszor nincs idő egy szakfordítás esetében! Cégünk rövid határidővel, megbízható, precíz munkát ígér a szakfordítás áráért cserébe. Tapasztalt munkatársaink mindig tudásuk legjavát nyújtják, hiszen nekünk az Ön elégedettsége a legfontosabb!

Keressen fel minket bizalommal elérhetőségeinken, kérjen pontos tájékoztatást szakfordítás árainkról, és válasszon minket Ön is!Mit tartalmaz a szakfordítás ára?

Telefon:+36-42/504-750
Mobil:+36-30-945-18-11
E-mail:forditoiroda@t-online.hu
Elérhetőségek