Tolmácsolás

tolmácsolással biztosra mehet. Ne kockáztasson az üzleti tárgyalásoknál, hivatalos ügyeknél! A biztos, pontos nyelvtudás ilyenkor elengedhetetlen!

Sokan úgy gondolják, hogy a nyelvtudásuk szintje megfelelő lehet egy hivatalos ügyintézésekor vagy üzleti tárgyaláskor, azonban ezek mind olyan helyzetek, amelyeknél a kommunikációt nem lehet a véletlenre bízni. Ezekben az esetben elengedhetetlen a magabiztos nyelvtudás, mert az akadozó beszéd igencsak kellemetlen a felek számára, ráadásul még további bonyodalmakat is előidézhet. Nem ritka, hogy magánemberként képesek megértetni magukat, azonban egy olyan stresszes helyzetben, mint például egy üzleti tárgyalás, már nem tudnak megfelelően teljesíteni, elfelejtenek kifejezéseket, vagy rosszul használják azokat. Ha az ember tudja magáról, hogy a nyelvtudása nem mindig megfelelő, ráadásul hajlamos leblokkolni bizonyos esetekben, célszerű a kommunikációhoz a tolmácsolást választani!

 

Az alábbi tolmácsolási tevékenységeket vállaljuk:

  • Konszekutív tolmácsolás: A tolmács a beszélő szavait akkor fordítja le a másik nyelvre, ha a beszélő befejezte mondandóját vagy szünetet tart. Ilyen tolmácsolásra kerülhet sor formális üzleti megbeszélések, tárgyalások, tréningek, előadások alkalmával.
  • Szinkrontolmácsolás: A tolmács általában zárt kabinban ül, az előadó beszédjét fejhallgatón keresztül hallja, a fordítást pedig mikrofonba mondja. Ez a tolmáccsal szemben kiemelkedően magas szakmai és pszichikai követelményeket támaszt, speciális előkészületek szükségesek hozzá.