Ha nyomtatvány készítésére, szakmai anyag átadására kerül sor, vagy más esetben fontos a hibátlan fordítás, nem maradhat el a lektorálás. Megbízható és gyors segítséget nyújtunk, azonban érdemes tudni, hogyan készülhet fel.

Hasznos tanácsok a felkészüléshez a hatékonyabb, eredményesebb lektorálásért:

  • Célszerű a szöveg szerkesztésére időt fordítani: a talált hibákat javítani, megfelelően formázni.
  • Érdemes a kapcsolódó dokumentumokat összegyűjteni, mint például a források, a jegyzetek. Kiváló ötlet lektorálási útmutatót készíteni, a lényeges információkat, az elvárásokat elmondani.
  • Fontos a szöveggel kapcsolatos célokat megosztani, a lektorálásra szánt időt meghatározni.
  • Pozitív hozzáállással, a visszajelzések segítségével kiváló eredményre juthat.

Mit várhat el a profi lektortól? 

  • A lehető legrövidebb időn belül tesz eleget a kérésének.
  • Precíz hibakeresést végez, és javítja a hibákat.
  • Felkészülten, nagy tapasztalattal végzi a stilisztikai javítást.
  • Konstruktív visszajelzést nyújt.

Miért fontos a lektoráláshoz hozzáértő szakember segítségét kérni?

A professzionális, hibamentes szöveg elengedhetetlen számos esetben, főként az üzleti életben, és a hivatalos ügyek intézése során. Több ok miatt tanácsos a lektorálással szakembert megbízni. Az alapos nyelvi ismeretek és tapasztalat a különböző területeken, a különféle hibák gyors felismerése, a tágabb szemszög, a gyors és hatékony munka mind emellett szólnak. Ha pedig határidőre szükséges a feladatot elvégezni, főként érdemes a lehetőséggel élni, hiszen csökkentheti a stresszt, összpontosíthat más teendőkre.

A lektorálásnak köszönhetően nem csak a hibamentes szöveget kaphatja meg. A lektor megosztja a tapasztalatait, amelyekből tanulhat, és könnyebben javíthat a nyelvi készségeken, az írási stíluson. Tehát befektetést jelent a jövőbe, ami minden szempontból az előnyére válik.

Ha szeretné a legjobb minőséget elérni, és a lektorálást minél egyszerűbben, a lehető legrövidebb idő alatt intézni, akkor megéri hozzánk fordulni. Vegye fel a kapcsolatot fordítóirodánkkal a megadott elérhetőségek bármelyikén!