logo

4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 8. III. emelet (Kapucsengő: 31)

IRODÁNK NYITVATARTÁSI IDEJE:
Hétfőtől-csütörtökig: 8:00 – 16:00
Pénteken: 8:00-13:30

tolmácsolás többet jelent, mint a profi nyelvtudást! A tolmácsnak sokoldalúnak kell lennie, hogy minden elvárásnak meg tudjon felelni egy megbízás alkalmával.

A tolmácsolást két, fő csoportra bonthatjuk, az egyik a szemtől szembeni kommunikációs helyzet, amikor a tolmács fizikailag jelen van és nem csak a beszéde hallható. Ezekben a szituációkban sokkal többet várnak el a tolmácstól annál, hogy pontosan valósítsa meg a tolmácsolást. Természetesen a tolmácsolás minősége a fő elvárás, de a tolmácsnak ismernie kell a helyes viselkedést is. Egy konferencián, üzleti tárgyaláson és minden olyan eseményen, ahol formális keretek között zajlik az esemény. egy tolmácsnak ismernie kell a protokollt, az öltözködései és viselkedési szabályokat, ügyelnie kell a gesztusaira, a non verbális viselkedésére is. A tolmács az adott eseményen nem csupán tolmácsolást végez, de jelen van szereplőként is, aki ráadásul az ügyfelet képviseli.

A tolmácsnak fegyelmezettnek, tudatosnak és higgadtnak kell lennie minden helyzetben. Gyorsan kell reagálnia és uralkodnia kell a mozdulatain, az arckifejezésén. A tolmácsolás közben arra is ügyelnie kell, hogy ne csak a fordítása és a kommunikációja legyen tökéletes, hanem a viselkedése is összhangban legyen azzal, amit mond. Az ügyfél szavait tolmácsolja, aki a partnere felé kommunikálja a mondanivalóját. A tolmács az, aki ezt a kommunikációt közvetíti és megteremti a hidat a két fél között. Gyors reakcióra van szükség, főleg szinkrontolmácsolásnál, ezért profi szakemberek munkáját kell igénybe vennie a megrendelőnek, ha nem szeretné, hogy hiba csússzon a találkozóba.

Forduljon bizalommal a fordítóirodánkhoz, amennyiben szeretné igénybe venni a tolmácsolással kapcsolatos szolgáltatásunkat! Garantáljuk, hogy minden helyzetben kimagasló színvonalú munkát tudnak nyújtani a kollégáink, nem számít, hogy milyen fajta tolmácsolásról vagy eseményről van szó! A konkrét ajánlatunkat ismerje meg, lépjen kapcsolatba velünk a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén!