logo

4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 8. III. emelet (Kapucsengő: 31)

IRODÁNK NYITVATARTÁSI IDEJE:
Hétfőtől-csütörtökig: 8:00 – 16:00
Pénteken: 8:00-13:30

tolmácsolás konszekutív típusa egy találkozóra, tárgyalásra ideális választás. A beszélgetés folytonosságát nem akasztja meg a lassú vagy követhetetlen fordítás.

tolmácsolásra abban az esetben van szükség, ha valaki nem érzi elegendőnek a nyelvtudását vagy egyáltalán nem rendelkezik az adott nyelv ismeretével. Kerülje el a félreértéseket, spórolja meg a zavarba ejtő magyarázkodást és ne érje be a félsikerrel! A tolmács kollégáink közreműködésével egy másik nyelven történő beszélgetésből is a maximumot fogja tudni kihozni. Az ilyen tárgyalásokon, találkozókon a konszekutív tolmácsolást javasoljuk.

A konszekutív tolmácsolás nem más, mint a követő tolmácsolás. A szinkron tolmácsolással ellentétben nem a beszélővel párhuzamosan folyik a tolmácsolás, hanem szakaszosan. A tolmács a hosszabb-rövidebb szövegrészeket jegyzeteli, majd a beszélő után lefordítja a hallgató számára. A tolmács a beszéd közben aktívan hallgat, elemez és hűen képes visszaadnia szöveget, miközben képes fenntartani a kommunikáció gördülékenységét. A rutinos szakember nem veszíti el a beszélgetés fonalát, higgadt marad, jól kezeli a feszültséggel teli helyzeteket is, nem riad meg a vállán nyugvó felelősség súlyától sem és a rövid távú memóriája is kiváló. A konszekutív tolmácsolás szóba jöhet akkor, ha csak az egyik irányba kell fordítani és akkor is, ha mindkét félnek szüksége van fordításra. Ez a fajta tolmácsolás a rövidebb találkozókon ideális, mert feszített koncentrációt igényel a fordítótól. Alkalmazható akár váltott tolmácsolás is, így a beszélgetés több szakember közreműködésével végig vihető. A fordítóirodánk minden ügyfélnek megtalálja az ideális ajánlatot.

A fordítóirodánk olyan kollégákat foglalkoztat, akik a tolmácsolásban is jeleskednek és aktív szituációban is bizonyították már a rátermettségüket. Vigye magával tolmácsaink egyikét a következő találkozóra, ahol fontos a lendületes és pontos kommunikáció! Rendeljen tolmácsolást tőlünk, kérjen árajánlatot és tájékoztatást a weboldalon szereplő elérhetőségek egyikén!